Selecteer een pagina
Vereniging Docenten Kinderneurorevalidatie

Modulen Kinderneurorevalidatie

De Vereniging Docenten Kinderneurorevalidatie organiseert “state of the art” onderwijs in de vorm van modulen, studiedagen, masterclasses voor logopedisten, (kinder)fysiotherapeuten, ergotherapeuten (en artsen) op het gebied van de kinderneurorevalidatie
Alle modulen zijn geaccrediteerd voor de registers: Algemeen fysiotherapeut (CKR) en Keurmerk Fysiotherapie / Ergotherapeut (ADAP) / Kinderfysiotherapeut (CKR) / Logopedist (ADAP

Leerlijn kinderneurorevalidatie/CP

Vanaf 1 juni 2017 zal de Leerlijn Kinderneurorevalidatie worden verzorgt bij de Radboudumc Health Academy. Lees meer over de Leerlijn bij de Radboudumc Health Academy.

Leerlijn Kinderneurorevalidatie

De leerlijn bestaat uit twee basismodules waarna verdieping kan worden gevolgd op verschillende gebieden rondom het kind met CP. De modules (behalve de module Prelogopedie) zijn interprofessioneel door fysio’s, ergo’s en logo’s te volgen.

Docenten Kinderneurorevalidatie

Het docententeam van (kinder)fysiotherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten is gespecialiseerd in het geven van “State of the Art” interprofessioneel onderwijs over het kind met centraal neurologische aandoeningen, in het bijzonder Cerebrale Parese (CP).
De docenten hebben naast uitgebreide klinische ervaring ook jarenlange ervaring in het geven van onderwijs op het gebied van de kinder(neuro)revalidatie.

Oorspronkelijk waren docenten betrokken bij de NDT basiscursussen. Op basis van nieuwe inzichten en evidentie werd vanaf 2005 de 30-daagse kinderneurorevalidatie/CP cursus (KNR/CP) ondergebracht in de Docentenvereniging Neurorevalidatie (DVNR) en werden de curssussen georganiseerd door Nederlands Paramedisch instituut (NPi). Sinds 2015 is de KNR-cursus omgezet in de modulaire “leerlijn kinderneurorevalidatie”. Vanaf juni 2017 wordt het onderwijs verzorgd in samenwerking met de Radboudumc Health Academy.