Alles over de leerlijn

Module KNR/CP

De module KNR/CP is de start van de leerlijn. De module richt zich op het inventariseren, interpreteren en interveniëren bij een kind met cerebrale parese (CP). Daarnaast wordt er ingegaan op de specifieke casuïstieken van verschillende typen CP bij kinderen in de leeftijd 5-10 jaar.

Verdiepings-modules

Na het afronden van de module KNR/CP bestaat de mogelijkheid om verdiepingsmodules te volgen. Deze modules hebben een verdiepend thema en zijn zowel mono- als interdisciplinair te volgen.

Masterclass

Elk jaar organiseert de VDKNR een masterclass rondom een actueel thema binnen de kinderneurorevalidatie.

Studiedag(deel)

De VDKNR organiseert daarnaast regelmatig een (online) dag(deel) om jezelf te verdiepen in één bepaald thema binnen de kinderrevalidatie.

Leerlijn kinderneurorevalidatie (KNR)

De VDKNR biedt onderwijs volgens het principe van een leven lang leren. Binnen de leerlijn begint alles met de Module KNR/CP. Na het afronden van deze module is het volgen van verdiepingsmodules mogelijk. Naast deze specifieke modules biedt de VDKNR ook masterclasses en studiedagen aan voor een breder publiek wat te maken heeft met het kind met cerebrale parese.

De Leerlijn Kinderneurorevalidatie wordt verzorgd bij de RadboudUMC Health Academy. Lees meer over de Leerlijn bij de Radboudumc Health Academy.

Lees de beschrijving onderaan deze pagina.

Beschrijving van het schema

De leerlijn KinderNeuroRevalidatie (KNR) bestaat uit de module KNR/CP, waarmee alles begint. Na deze module kun je de verdiepingsmodules “Het jonge kind” en/of “EMB” volgen.  Deze modules worden georganiseerd door de Vereniging van Docenten KinderNeuroRevalidatie (VDKNR) in samenwerking met het RadboudUMC Health Academy (RHA) in Nijmegen. 

Naast deze modules wordt er jaarlijks een masterclass georganiseerd met een verdiepend thema, passend bij het kind, jongere of volwassene met cerebrale parese (CP). Deze masterclass is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het aangeboden thema. Tot slot worden er studiedagen of -ochtenden georganiseerd, met wisselende onderwerpen. 

Houd deze website goed in de gaten, er zijn allerlei ontwikkelingen gaande voor nieuwe verdiepingsmodules, studiedagen en de jaarlijkse masterclass. Bekijk hiervoor onze agenda.

Hoor het van onze studenten

De Leerlijn Kinder neurorevalidatie wordt verzorgd bij de Radboudumc Health Academy.

De leerlijn biedt interprofessioneel onderwijs voor (kinder)fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en andere gezondheidszorg professionals die werken met kinderen en jongvolwassenen met centraal neurologische aandoeningen, in het bijzonder met Cerebrale Parese (CP).